Meer info

Informatie

Voetbalvereniging SV Nieuw-Balinge is de grootste sportvereniging van het dorp. Een vereniging met een heel verleden (opgericht 19 mei 1949) en een goede toekomst, maar ook een club met een goede sfeer en veel vrijwilligers.

 Het terrein van de vereniging is gelegen aan de westrand van het dorp aan de Haarweg 69 en bestaat uit 2 velden en een trainingsveld. Doordat de velden op hoge grond liggen, zijn ze bijna altijd bespeelbaar en kan er dus bijna altijd gevoetbald worden. Tevens is er een voetbalveld verlicht.

De gebouwen bestaan uit een kantine met keuken, bestuurskamer, 4 kleedkamers, 2 scheidsrechterkleedkamers en een berging. Het gehele complex is eigendom van de gemeente en wordt door de vereniging gehuurd.

Het telefoonnummer van de kantine is 0528-321241.

Het eerste team speelt in de 5e klasse van de zaterdag afdeling van de KNVB. Verder is er een tweede team en al sinds 1982 een dames senioren team.

Er zijn diverse jeugd elftallen, onder gebracht bij een jeugd-afdeling die opgericht is door SV Nieuw-Balinge en Witteveen, namelijk WNBC ’09 (opgericht in 2009).
Er is voor de heren senioren een trainer in dienst. De overige trainers en leiders zijn allen vrijwilligers.
Het bestuur bestaat uit 9 leden.

Verder is er een klussenploeg die elke week bezig is onderhoud te plegen aan de materialen van de vereniging e.d.

De vereniging wordt op diverse manieren door het bedrijfsleven gesponsord. Alle teams spelen in een gesponsord tenue. Langs het hoofdveld staan een 50-tal reclameborden.
Daarnaast is er bij elke thuis wedstrijd van het eerste team een programmaboekje met advertenties, opstelling en verloting beschikbaar.

Lijkt het je leuk om bij SV Nieuw-Balinge te komen voetballen? Neem dan contact met ons op.

Martin en Maron