Nieuw Balinge verliest van kampioen CSVC

Coevorden Het is Nieuw Balinge in de laatste competitiewedstrijd niet gelukt om de nacompetitie te ontlopen. Het verloor de uitwedstrijd tegen koploper CSVC met 3-0, waardoor de Coevordenaren de kampioensvlag in top konden hijsen.

In deze laatste wedstrijd kreeg Nieuw Balinge geen moment vat op de wedstrijd. De thuisclub was heer en meester op het veld en grossierde mede daardoor in kansen. Nieuw Balinge kreeg nauwelijks mogelijkheden om te scoren, waardoor doelman Rogier Assen en wel heel rustig middagje had. CSVC startte van meet af aan met veel druk te zetten. Dit resulteerde in dotten van kansen, maar tot drie keer zorgde het houtwerk ervoor dat de stand 0-0 bleef. Toch werd er door de thuisclub gescoord, maar deze treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd. Niet veel later was het dan toch raak. Het was Justin Regtop die zijn rollertje gepromoveerd zag tot een doelpunt. Na bijna een half uur eenrichtingsverkeer naar het doel van Gerard van Zwol was het Niels Santing die de voorsprong naar 2-0 vergrootte. Zoals gezegd werd Nieuw Balinge niet gevaarlijk. De ploeg kon in balbezit de bal niet in eigen gelederen houden en werden op alle fronten afgetroefd. Dat er dan ook nog een derde treffer viel verbaasde niemand. Het was andermaal Niels Santing die dit keer op fraaie wijze doel trof.

Na rust kwamen Damian kroezen en Marc Schutte in het veld voor respectievelijk Jordy Kats en Berend Aalvanger. Aan de Nieuw Balinger aanvallen veranderde dit weinig. Het was vooral Gerard van Zwol die telkenmale redding moest brengen. Hij deed dat met verve. De enige kans voor de roodhemden kreeg Damian Kroezen, maar die zag zijn schot geblokkeerd. Omdat de spelers van CSVC de 3-0 voorsprong allang goed vonden en in gedachten al bezig waren met het kampioenschap ging de wedstrijd, ondanks nog drie goede mogelijkheden voor de thuisclub, als een nachtkaars uit. Dit betekende voor CSVC het kampioenschap en voor Nieuw Balinge het spelen van de nacompetitie.

Opstelling: Gerard van Zwol, Berend Aalvanger (Mark Schutte), Jarie Jager, Gerjan Koekoek,

Tom Wielink, Chris Schutte, Richard Kats, Rick Wielink, Erwin Smale, Dennis Tump en Jordy Kats (Damian Kroezen)