Nieuw Balinge redt eenvoudig het vege lijf

Dalen Nadat vorige week in de eerste wedstrijd in de nacompetitie met 5-1 van VVAK werd gewonnen, was Nieuw Balinge ook in het alles beslissende duel tegen NWVV de betere. Op het neutrale veld van Dalen bleef de vierdeklasser vrij eenvoudig overeind door van de ploeg uit Nieuw-Weerdinge met 6-3 te winnen. En net als vorige week had Dennis Tump met vier treffers een bijzonder groot aandeel in de winst.

Dat NWVV drie keer het net kon laten bollen was niet zozeer een verdienste van de ploeg zelf, maar meer het gevolg van het af en toe slordige verdedigende werk van Nieuw Balinge. Want op de keper beschouwd was de vijfdeklasser gewoonweg een maatje te klein voor Nieuw Balinge. Al in de beginfase werd duidelijk dat NWVV een lastige middag zou krijgen. Nieuw Balinge combineerde er aardig op los en dat leidde al snel tot succes. Voordat de voorsprong echter gerealiseerd werd, was Roy Super dicht bij een doelpunt voor NWVV, maar de vaak trefzekere spits wist Gerard van Zwol niet te passeren. Aan de andere kant schoot de weer alom aanwezige Erwin Smale hard over. Een doelpunt kon niet uitblijven en die kwam er dan ook. Na een corner van NWVV die niets opleverde, bereikte Van Zwol met een verre uittrap Dennis Tump, die vanuit een bijna onmogelijke hoek fraai raak schoot en voor de 1-0 zorgde. Een paar minuten later was het opnieuw Tump die net naast schoot, waarna Damian Kroezen alle aandacht op zich vestigde. Nadat hij enkele spelers van NWVV uitgespeeld had, schoot hij de bal via de binnenkant van de paal schitterend in de hoek voor de 2-0. De wedstrijd leek al gespeeld, maar daar dacht NWVV toch iets anders over. Na een onnodige handsbal in de defensie van Nieuw Balinge was het Christiaan Klompmaker die de toegekende vrije trap fraai binnen schoot, 2-1. Drie minuten later leek Erwin Smale het verschil weer op twee te brengen, maar zijn schot ging via de paal naast. Een minuutje later lukte het Nieuw Balinge wel om de stand naar 3-1 te tillen. Na een geweldige actie van Richard van de Bosse passeerde Dennis Tump voor de tweede keer doelman Dennie Meijers van NWVV. Vlak voor rust werd het zelfs nog 4-1 en besliste Nieuw Balinge de wedstrijd al,  toen opnieuw Tump het net vond.

De tweede helft was kwalitatief een stuk minder. Nieuw Balinge vond het met de ruime voorsprong allemaal wel prima en NWVV bleek niet bij machte om de Nieuw Balinger defensie te verontrusten. Desondanks kreeg de ploeg van trainer Erik Eefting volop kansen de voorsprong verder uit te bouwen. Tom Wielink schoot net naast, Dennis Tump schoot te gemakkelijk in en Erwin Smale schoot eveneens net naast. Ook claimde de ploeg tot twee keer toe dat het een strafschop verdiende, maar scheidsrechter Bakker vond het bij deze stand niet nodig om de bal op de stip te leggen. Toch kwam Nieuw Balinge op 5-1. Na opnieuw goed voorbereidend werk van Erwin Smale was het Dennis Tump die zijn vierde van de middag fraai in de bovenhoek schoot. NWV gaf drie minuten later de stand een iets dragelijker karakter toen Jasper Jansen een fout van doelman Van Zwol afstrafte en er 5-2 van maakte. De doelpuntenhonger van Nieuw Balinge was echter ook nog niet gestild. Eerst kon Chris Schutte een mooie voorzet van Damian Kroezen net niet tot treffer promoveren, maar toen de twee het andersom probeerden was het Damian Kroezen die de voorzet van Chris Schutte wél achter doelman Meijers binnen schoot. Het slotakkoord was, uit het oogpunt van Nieuw Balinge, jammer genoeg voor NWVV dat via Super op 6-3 kwam. Ondertussen had trainer Eefting al wat verse krachten in het veld gebracht, waaronder een publiekswissel voor Dennis Tump. Nadat de onvermoeibare Richard van de Bosse nog de paal trof floot scheidsrechter Bakker voor de laatste keer in dit duel.

Nieuw Balinge handheeft zich door deze eenvoudige zege knap in de vierde klasse. Hoe het elftal er volgend seizoen uit zal zien is nog onduidelijk, maar er zijn ongetwijfeld enkele mutaties in de selectie van de roodhemden. Daarover maakten weinig zich zaterdagavond na afloop druk. Eerst moest het klassebehoud gevierd worden en dat gebeurde, volop!