Nieuw Balinge niet bij de les en vergeet te winnen

Nieuw Balinge  In de uitwedstrijd tegen FDS verzuimde Nieuw Balinge drie punten te pakken. De thuisclub uit Havelterberg nam wel een 2-0 voorsprong, maar de gasten kwamen in de tweede helft sterk terug en maakten vlot gelijk. In de daarop volgende aanval kwam echter FDS andermaal op voorsprong. Het was invaller Erwin Smale die de gelijkmaker op het scorebord zette.

Beide ploegen deden in de eerste helft weinig voor elkaar onder. Dat gold het veldspel, maar zeker ook het scheppen van kansen. In de tweede minuut was Tim Lucas dicht bij de 1-0 voor FDS, maar hij zag zijn kopbal door de lat gekeerd. Aan de andere kant verscheen Dennis Tump drie minuten later alleen voor doelman Gijs Baltussen, maar die keerde zijn schot met de linkervuist. Na de hierop volgende corner kwam de afgeslagen bal opnieuw voor de schietgrage voeten van Tump, maar die knalde eveneens snoeihard op de lat. Hierna was het wat de grote kansen betreft in de eerste helft wel zo’n beetje gebeurd. FDS kwam er af en toe wel gevaarlijk uit, maar trof meerdere keren doelman Gerard van Zwol op zijn post. Toch zou er voor de thee gescoord worden en dat gebeurde door de thuisclub in de persoon van Tim v.d. Aa, die een zacht ingeschoten bal toch nog het doel in zag rollen.

Na rust leek de wedstrijd al snel beslist toen Clint Kruisweg met een gelukkige boogbal de 2-0 aantekende. Nieuw Balinge begreep dat er uit een ander vaatje getapt moest worden en zette duidelijk een tandje bij. Dat resulteerde in veel beter voetbal en, nog belangrijker, kansen. Eerst werd een schot van Dennis Tump in een mêlee van spelers gesmoord, maar twee minuten later was het Jari Jager die hard de 1-2 inschoot. Richard van de Bosse kopte vervolgens over en Jager schoot net over en daar bleef het niet bij. Na een sterke actie van Damian Kroezen over rechts, waarbij het net geen doel trof, was het even later wel raak. Het was Gerjan Koekoek, in een rol op het middenveld, de vanaf 25 meter verwoestend hard uithaalde en de 2-2 scoorde. FDS leek rijp voor de sloop, maar de ploeg mazzelde ontzettend. In de tegenaanval na het doelpunt van Nieuw Balinge werd een schotje van richting veranderd waardoor doelman Van Zwol kansloos was. De ploeg zat echter niet bij de pakken neer en zocht met graagte en overtuiging de aanval. Dit werd beloond, want een fraaie steekpas van Rick Wielink kwam bij de wegsprintende Erwin Smale die vervolgens hard afrondde. De 3-3 was meer dan terecht en Dennis Tump had bijna voor de Nieuw Balinger voorsprong gezorgd, maar dat feest ging niet door. Ondanks het feit dat beide ploegen nog enkele kansen kregen, bleef de puntendeling staan.

Man van de wedstrijd: Tom Wielink.